Údolí Divokých růží (2)

Údolí Divokých růží (2)

  • Datum vysílání: 28.08.2014 11:05
  • Zvuk: (S)
  • Skryté titulky: ANO
  • Zvukový popis: NE
  • Pořad nevhodný do 18 let: NE

Mají silnou vůli, jsou nezávislé, hledají skutečnou lásku. Německý romantický seriál (2006) z kanadské divočiny 19. století. Hrají S. Neu, H. Krüger Jr., A. Brendler, A. Brucker, S. Gubser a další. Režie O. Dommenget (90 min)

Romantické příběhy, podobné příběhům z Divokého západu, tentokrát z ženské perspektivy. Natáčeno v majestátních kanadských horách. Série TV filmů znázorňuje silnou vůli, nezávislost žen bojujících s těžkostmi příhraničního života, žen hledajících skutečnou lásku a silných, zamlklých mužů, kteří dokazují hodnotu jejich lásky.

Epizoda Lásky se nevzdávej - Grace je mladá lékařka, žije v Údolí divokých růží v domě svého ovdovělého bratra, kde má i praxi. Při jedné vyjížďce za pacientem najde v horách zraněného muže v bezvědomí. Odveze ho domů a ošetří mu hlubokou ránu na noze - je zřejmé, že muže napadl v divočině medvěd. Muž má u sebe dětskou hračku, a podezření se potvrdí, když se probere - měl s sebou syna. Pátrací oddíl prohledává hory, ale marně. Jeremy, jak se muž jmenuje, se probere a uteče z domu, jede sám syna hledat. Grace ho dohoní u rozbitého vozu, kde se jim stala nehoda, kolem jsou medvědí stopy. Vypadá to beznadějně, ale tříletého Christophera kupodivu najdou nezraněného. Jeremy v Údolí zůstává, přijme učitelské místo. Z kusých informací, které o sobě podá, se Grace dozví, že byl profesorem na univerzitě v Bostonu, ale do Údolí přijel hledat ženu jménem Betty. Teprve později, když už se hodně sblížili, Grace prozradí, že měl těžké dětství, matka ho jako devítiletého opustila, to už byl jeho otec mrtev, a tak vyrůstal u cizích lidí. Svého syna nesmírně miluje, nechce však nic prozradit o jeho matce. Mezi ním a Grace vzniká hluboký vztah, Grace mu instinktivně důvěřuje, i když ji varuje jak bratr, tak nejlepší přítelkyně Margaret a její muž Henry. Jenomže to vypadá, že měli pravdu - v Údolí se najednou objeví Jeremyho manželka Caroline, a nesmlouvavě se hlásí o svá manželská a mateřská práva. Jeremy Grace vysvětlí, že ho Caroline před časem opustila, odešla za milencem, syna mu nechala, že na ni není vůbec spolehnutí, a mateřské lásky není schopna, je však v bezvýchodné situaci, nechce, aby jeho syn vyrůstal bez matky tak jako on. Grace už na svou lásku chce rezignovat, když znovu zasáhne osud - pro Caroline si přijíždí její milenec, který mezitím stačil někde přijít k penězům, a Caroline manžela a syna s lehkým srdcem opouští. Na cestě mají nehodu, milenec je na místě mrtvý, Caroline umírá po několika hodinách, ale ještě se stačí s manželem rozloučit, omluvit se mu, a svěřit svého syna Grace.