Údolí Divokých růží (1)

Údolí Divokých růží (1)

  • Datum vysílání: 27.08.2014 10:45
  • Zvuk: (S)
  • Skryté titulky: ANO
  • Zvukový popis: NE
  • Pořad nevhodný do 18 let: NE

Mají silnou vůli, jsou nezávislé, hledají skutečnou lásku. Německý romantický seriál (2006) z kanadské divočiny 19. století. Hrají E. Habermann, O. Bootz, M. Lindbergh, C. C. Tietze, E. Weisgerber a další. Režie O. Dommenget (89 min)

Romantické příběhy, podobné příběhům z Divokého západu, tentokrát z ženské perspektivy. Natáčeno v majestátních kanadských horách. Série TV filmů znázorňuje silnou vůli, nezávislost žen bojujících s těžkostmi příhraničního života, žen hledajících skutečnou lásku a silných, zamlklých mužů, kteří dokazují hodnotu jejich lásky.

Po smrti svého muže žije Sarah Ripleyová sama s malým synkem Timem a matkou Ruth, a marně se snaží udržet při životě obchod se dřevem. Kdysi toužila být učitelkou, ale pak se zamilovala a odešla s manželem do kanadské divočiny, do Údolí divokých růží. Muž jí ale přede dvěma roky zemřel, a zdejší obyvatelé by se nesmířili s tím, že učitelkou by mohla být žena, která byla vdaná a dokonce má dítě - jsme totiž hluboko v 19. století. V této situaci vidí Sarah jediné východisko, přijmout nabídku faráře Bena, rovněž vdovce s dítětem - k tomuto kroku ji ostatně přemlouvá i její matka. Sarah ví, že Bena nemiluje, ale je to dobrý člověk a ona si ho váží, láska snad může přijít později. Tehdy se ale na její farmě náhle objevuje Robert, bratr jejího zemřelého muže, se kterým se nikdy předtím nesetkala. Robert totiž žije dost daleko odsud, živí se jako stavitel lodí. Je ve finančních nesnázích, a tak se vrací domů, aby prodal svou část farmy a lesa, které vlastnil společně s bratrem. Robert je bratrovi fyzicky velice podobný, povahou se ale liší - je to nezávislý dobrodruh. Mezi ním a Sarah okamžitě přeskočí jiskra. Sarah si to nechce přiznat, protože už dala své slovo Benovi, také matka ji varuje - Robert je všechno, jen ne rodinný typ. Jenže srdci neporučíš… Roberta ale špehuje syn farářovy sestry Doris, které kdysi Robert zlomil srdce, a tak dvojici přistihne. Sarah si sice pospíší, aby Benovi sama první řekla, že mu vrací slovo, ale její pověst už vzala za své. Ke všemu se Ruth dozvídá, že Robert vlastně přijel proto, aby získal peníze prodejem zděděného majetku, a podezírá ho, že Sarah využil - a také to dceři řekne. Raněná Sarah dává Robertovi peníze, aby ho vyplatila, a už ho nechce vidět. Robert odjíždí, ještě však, ale stačí zachránit život Benovi, který se topí v řece. Ben Sarah miluje, a požádá ji, aby jejich vztahu dali ještě jednu šanci. Sarah souhlasí - ale v okamžiku, kdy už oba stojí před oltářem a Sarah má říct své "ano", vrací se Robert, který si uvědomil, že bez Sarah nemůže být. "Ano" pak ale přece jen v kostele zazní - Ruth, matka Sarah, se odhodlá vzít si svého dávného ctitele, obchodníka s hedvábím Karlssona.