Bez důkazu (10)

Bez důkazu (10)

  • Datum vysílání: 08.06.2020 03:20
  • Zvuk: (S)
  • Skryté titulky: NE
  • Zvukový popis: NE
  • Pořad nevhodný do 18 let: NE

Chytrý a šarmantní šéfinspektor a jeho kolegyně jsou neporazitelnými bojovníky proti zločinu. Závěr německého krimi seriálu (2002). V hlavních rolích Henning Baum a Elena Uhlig

Chytrý a šarmantní šéfinspektor Leo a jeho upřímná, ale chaotická kolegyně detektiv Nina. Oba mají obrovský smysl pro humor, a když ho tito dva mazaní vyšetřovatelé spojí s dalšími schopnostmi, stanou se neporazitelnými bojovníky proti zločinu. Ačkoli se i ty nejsložitější případy prakticky vyřeší samy, když jsou konfrontovány s jejich důvtipem a železnými nervy, stále mají před sebou velkou výzvu - dokázat zda jsou opravdu týmem snů : Když je Nina vyhozena z bytu, nastěhuje se "dočasně" do Leova bytu.

Epizoda Výbušná nálada - Na ulici exploduje jedoucí auto, byla v něm obrovská nálož trhavin. Řidička, Anna Benderová, která pracovala jako ochranka bohatého průmyslníka van Heugena, je na místě mrtva. Případ je považován za teroristický útok, a tak jekriminalistickému oddělení odebrán a má být svěřen protiteroristickému. Nuina a Leo protestují, při vyšetřování zjistili skutečnosti, které naznačují, že cílem útoku neměla být Anna Benderová - ostatně měla ten den neplánované zpoždění, v době, kdy bomba vybuchla, už měla být dávno jinde a její vůz měl parkovat u policejního skladu zadržených věcí. Protože nálož byla enormně velká, poničila půl ulice, mají Nina a Leo podezření, že cílem byl právě sklad, ve kterém pachatel chtěl zničit nějaký důležitý důkaz. Ve skladu skutečně mají aktovku, se kterou byl pro banální přestupek zadržen van Heugenův syn Sebastian. Ten vůbec netuší, že v tašce měl flashku, která obsahuje údaje o milionových úplatcích, poskytovaných jeho otci - prakticky každý, kdo dostal půjčku od van Heugenovy banky, mu musel zaplatit úplatek. Údaje zkopíroval Rolf Bender, manžel Anny a van Heugenův sekretář, který chtěl svého zaměstnavatele vydírat. Flashka se ale dostala do nepovolaných rukou, a tak se rozhodl důkazy zničit tím, že vyhodí do povětří budovu skladu. Řízením osudu zabil vlastní ženu, která o ničem neměla tušení. Leo se v této epizodě znovu setkává se svým partnerem a velikou láskou, pilotem Berndem Fabriusem. Ten je ale kupodivu ženatý. Nina pracuje na jejich usmíření, a tak se v závěru dozvíme, že jde o zcela formální manželství, které brzy skončí rozvodem: paní Fabriusová už získala německé občanství, ke kterému jí Bernd takto dopomohl.