Bez důkazu (9)

Bez důkazu (9)

  • Datum vysílání: 26.08.2018 05:45
  • Zvuk: (S)
  • Skryté titulky: NE
  • Zvukový popis: NE
  • Pořad nevhodný do 18 let: NE
  • Repríza: NE

Chytrý a šarmantní šéfinspektor a jeho kolegyně jsou neporazitelnými bojovníky proti zločinu. Německý krimi seriál (2002). V hlavních rolích Henning Baum a Elena Uhlig

Chytrý a šarmantní šéfinspektor Leo a jeho upřímná, ale chaotická kolegyně detektiv Nina. Oba mají obrovský smysl pro humor, a když ho tito dva mazaní vyšetřovatelé spojí s dalšími schopnostmi, stanou se neporazitelnými bojovníky proti zločinu. Ačkoli se i ty nejsložitější případy prakticky vyřeší samy, když jsou konfrontovány s jejich důvtipem a železnými nervy, stále mají před sebou velkou výzvu - dokázat zda jsou opravdu týmem snů : Když je Nina vyhozena z bytu, nastěhuje se "dočasně" do Leova bytu.

Epizoda 50 hodin doby ledové - V hotelu Kempinski došlo k vraždě - mrtvým je soukromý detektiv Suter, kterého někdo shodil z 25. patra. Zároveň zmizel jeden hotelový host - Arno Böhm, spolumajitel firmy na výrobu těsnění hydraulických pump pro letadla, která právě stojí před uzavřením milionové zakázky. Policii osloví Böhmův partner Rainer Hayek, který vylučuje, že by Böhm mohl mít s vraždou něco společného, jeho zmizením je však velmi znepokojen. Tvrdí také, že je chce zničit konkurent Hanno Fürst. Policii tak vyšle po nesprávné stopě, na které se hromadí důkazy proti Böhmovi - vypadá to, že detektiva zabil on, protože ho zřejmě přistihl ve svém pokoji. Böhm je posléze nalezen mrtvý - dopis na rozloučenou potvrzuje sebevraždu, která byla provedena kuriózním způsobem - Böhm si s lahví šampaňského sedl do mrazáku. Leovi však pořád něco nesedí - s malým zpožděním si uvědomí jeden detail: mrtvý měl luxusní samonatahovací hodinky značky Breitling, které v době, kdo ho našli, už nešly - ačkoli měly od posledního pohybu vydržet 50 hodin. Böhm musel být mrtev dřív - a z toho taky vyplývá, že nemohl spáchat sebevraždu, ani zabít Sutera. Skutečným pachatelem obou vražd je Böhmův partner Hayek, který se Suterovi představil jako Fürst a pověřil ho, aby v Böhmově pokoji zkopíroval dokumenty. S Böhmem popíjel víno, omámil ho prášky na spaní a odvezl do mrazáku. Pak se namaskoval, aby vypadal jako Böhm, odjel s jeho autem do hotelu a zabil Sutera - nato zalarmoval policii. Jeho skutečným cílem bylo zmocnit se celé firmy a uzavřít obchod s Fürstem. Spolupracovala s ním Böhmova manželka. Nina se v této epizodě seznamuje s Fabianovými rodiči - nadvakrát: nejprve, netušíc o koho jde, v obchodě urazí Fabianova otce, pak oficiálně, při společné večeři, která kupodivu nakonec dopadne v její prospěch.