Bez důkazu (8)

Bez důkazu (8)

  • Datum vysílání: 25.08.2018 05:55
  • Zvuk: (S)
  • Skryté titulky: NE
  • Zvukový popis: NE
  • Pořad nevhodný do 18 let: NE

Chytrý a šarmantní šéfinspektor a jeho kolegyně jsou neporazitelnými bojovníky proti zločinu. Německý krimi seriál (2002). V hlavních rolích Henning Baum a Elena Uhlig

Chytrý a šarmantní šéfinspektor Leo a jeho upřímná, ale chaotická kolegyně detektiv Nina. Oba mají obrovský smysl pro humor, a když ho tito dva mazaní vyšetřovatelé spojí s dalšími schopnostmi, stanou se neporazitelnými bojovníky proti zločinu. Ačkoli se i ty nejsložitější případy prakticky vyřeší samy, když jsou konfrontovány s jejich důvtipem a železnými nervy, stále mají před sebou velkou výzvu - dokázat zda jsou opravdu týmem snů : Když je Nina vyhozena z bytu, nastěhuje se "dočasně" do Leova bytu.

Epizoda Korunní svědek - Večer před zahájením procesu s vrahem a drogovým dealerem Arno Haukerem je z okna hotelu vyhozen přísně policií střežený korunní svědek. Obžaloba (představovaná Nininým přítelem státním zástupcem Florianem) má sice v záloze ještě jednoho svědka, Giopecciho, ale ten se obává o svůj život a nejraději by nesvědčil. Leo a Nina Giopeccimu slíbí, že ho ohlídají, netuší ale dosud, že proti sobě mají trojici najatých vrahů z ruské mafie. Ti jsou jim neustále na stopě, takže Leo s Ninou pojmou podezření, že s nimi musí spolupracovat někdo přímo z okrsku. Nina se pokusí Giopecciho ukrýt na staré chatě své tety, o které nikdo kromě Lea neví, ale tam jsou vypátrání a uniknou pouze díky tomu, že Nina zná únikovou cestu podzemní chodbou z objektu. Ve chvíli, kdy jsou si jisti, že někdo odposlouchává telefony z okrsku, vymyslí lest - pošlou všechny policisty na předem určená místa, sdělí do telefonu místo, kde Giopecciho ukrývají a vystaví ho přímo v okně hotelového pokoje. Vrahové po něm vystřelí a jsou zatčeni. Zrádce - policista, který byl v ochrance původního korunního svědka, je dopaden a usvědčen, a Giopecci, pokládaný za mrtvého, jde druhého dne svědčit - před kulkou ho totiž ochránila tabule neprůstřelného skla.