Bez důkazu (1)

Bez důkazu (1)

  • Datum vysílání: 29.07.2018 05:40
  • Zvuk: (S)
  • Skryté titulky: NE
  • Zvukový popis: NE
  • Pořad nevhodný do 18 let: NE

Chytrý a šarmantní šéfinspektor a jeho kolegyně jsou neporazitelnými bojovníky proti zločinu. Německý krimi seriál (2002). V hlavních rolích Henning Baum a Elena Uhlig

Chytrý a šarmantní šéfinspektor Leo a jeho upřímná, ale chaotická kolegyně detektiv Nina. Oba mají obrovský smysl pro humor, a když ho tito dva mazaní vyšetřovatelé spojí s dalšími schopnostmi, stanou se neporazitelnými bojovníky proti zločinu. Ačkoli se i ty nejsložitější případy prakticky vyřeší samy, když jsou konfrontovány s jejich důvtipem a železnými nervy, stále mají před sebou velkou výzvu - dokázat zda jsou opravdu týmem snů : Když je Nina vyhozena z bytu, nastěhuje se "dočasně" do Leova bytu.

Epizoda Bombastická jízda - Thorsten naléhá na Lea, aby nechal svého povolání, je příliš nebezpečné. To ještě netuší, co Lea téhož dne potká. Z vězení za pomoci svého komplice prchá nebezpečný zločinec Enzo Labas, kterého před časem Leo zatkl. Labas mu přísahal pomstu. Zabije při útěku chladnokrevně tři policisty, jeho komplic už umístil do Leova porsche časovanou bombu. Ještě než ji stačí aktivovat, vypůjčí si Leovo auto na parkovišti před policejní služebnou kolega Thorsten, který chce udělat dojem na jistou dámu. Lavas je nemile překvapen, když se mu dovolá a zjistí svůj omyl, rozhodně se ale situaci přesto využít ve svůj prospěch. Oznámí Thorstenovi, že pokud nechce, aby bomba sama vybuchla, musí jet minimální rychlostí 50 km/hod a Leovi zatelefonuje, že požaduje výkupné. Zatímco policie zajišťuje Thorstenovi, kterému tečou nervy, volný průjezd městem, shánějí Leo a Nina peníze na výkupné, a také Lucy - Labasovu milenku, kterou Leo při zatýkání Labase zastřelil - proto ho Labas tak nenávidí. Labas ale netuší, že dívka byla jen postřelena, po propuštění z nemocnice dostala novou identitu a teď je v režimu ochrany svědků. Leo ví, že jedině Lucy by na Labase, ke všemu odhodlaného, platila, ona s ním už ale nechce nic mít. Nakonec svolí Labasovi aspoň zavolat, ten ovšem nyní požaduje, aby mu ji Leo osobně přivedl. Thorstenovi už zatím začíná v autě docházet benzin.