Bez důkazu (2)

Bez důkazu (2)

  • Datum vysílání: 16.05.2018 23:50
  • Zvuk: (S)
  • Skryté titulky: NE
  • Zvukový popis: NE
  • Pořad nevhodný do 18 let: NE
  • Repríza: NE

Chytrý a šarmantní šéfinspektor a jeho kolegyně jsou neporazitelnými bojovníky proti zločinu. Německý krimi seriál (2002). V hlavních rolích Henning Baum a Elena Uhlig

Chytrý a šarmantní šéfinspektor Leo a jeho upřímná, ale chaotická kolegyně detektiv Nina. Oba mají obrovský smysl pro humor, a když ho tito dva mazaní vyšetřovatelé spojí s dalšími schopnostmi, stanou se neporazitelnými bojovníky proti zločinu. Ačkoli se i ty nejsložitější případy prakticky vyřeší samy, když jsou konfrontovány s jejich důvtipem a železnými nervy, stále mají před sebou velkou výzvu - dokázat zda jsou opravdu týmem snů : Když je Nina vyhozena z bytu, nastěhuje se "dočasně" do Leova bytu.

Epizoda Záhadná mrtvola - V ateliéru avantgardního umělce Arno Harnsdorfa objeví zděšená uklizečka spousty krve, vypadá to, že zde došlo k násilnému činu. Krve je nejméně 5-6 litrů, zkoušky posléze prokážou, že patří Harnsdorfovi. Jeho tělo se však nenajde, Harnsdorf beze stopy zmizel. Při prověřování osob blízkých Harnsdorfovi se zjistí, že zmizela také Hitomi, jeho nezletilá nevlastní dcera, respektive dcera jeho japonské ženy, se kterou už je ale rozvedený. V ateliéru se našla její školní uniforma, a zřejmě stála malíři modelem k aktům. Nina a Leo jsou při jedné návštěvě zapečetěného ateliéru přepadeni neznámým útočníkem. Zato Hitomi se najde - vůbec v atelieru nebyla, strávila noc v hotelu se svým japonským přítelem Kikem. A útočníkem v atelieru byl právě Kiko - Hitomi ho tam poslala pro své šaty, aby neupadla v podezření. Galeristka, která právě chystá vernisáž Harnsdorfových obrazů, je zničená, pak se ale ukáže, že záhadné zmizení a pravděpodobná smrt umělce je nejlepší reklama - všechny obrazy se okamžitě prodají za vysoké ceny. Zatčena je matka Hitomi, tvrdošíjně ale mlčí. Nina s Leem mají teorii, že právě ona mohla vraždit - ze msty. Zachytila totiž vyděračský dopis, který Harnsdorfovi napsala její dcera: dozvěděla se z něj nejen to, že ji maluje nahou, ale že s ní dokonce chce spát. Nina ale mezitím zjistí, že Harnsdorfovy obrazy byly malovány krví, a že krev nalezená v ateliéru nemusela být čerstvá, ale zřejmě pocházela z krevních konzerv - umělec si ji sám odebíral a používal k netradiční technice malby. Odtud už je jen krok k vyluštění celé záhady Harnsdorfova zmizení - všechno byl jen reklamní tah, skandální publicita měla zvýšit prodejnost jeho děl a pozvednout jeho upadající slávu. Je to pravda, v celé záležitosti však nastane nečekaný obrat: Harnsdorf podvod spáchal ve spolupráci se svou galeristkou - a zároveň milenkou: po úspěšné výstavě spolu chtěli uprchnout. Jenže galeristka Harnsdorfa, který se skrývá na opuštěném místě, v návalu žárlivosti na Hitomi zabije a zakope v lese. Nina s Leem ji v té době ale už sledují, a přijedou včas, aby ji usvědčili. Když Harnsdorfovo tělo z mělkého hrobu vykopou, dočkají se překvapení - mrtvola ožije: byl totiž jen omráčený. Nina se v tomto díle pokouší přestat kouřit a seznamuje se státním zástupcem Florianem Gassnerem, který bude v jejím životě nějakou dobu hrát významnou roli.