Speciální jednotka (11)

Speciální jednotka (11)

  • Datum vysílání: 25.04.2018 00:00
  • Zvuk: (S)
  • Skryté titulky: ANO
  • Zvukový popis: NE
  • Pořad nevhodný do 18 let: NE

Je jich pět. Jsou vzdělaní, fyzicky dobře připravení, neznají soukromí a jejich bleskový zásah všechno vyřeší. Německý krimi seriál (2006). Hrají M. B. Puch, B. Sharif, J. Risse, A. Hennicke, F. Lahme a další (Premiéra)

Byli trénováni k dokonalosti, jsou na vrcholu fyzické zdatnosti a striktně dodržují pravidla. Muži ze Speciální jednotky, německé elitní protiteroristické organizace GSG 9, jsou připraveni čelit jakékoliv hrozbě. V každé speciální jednotce je 5 mužů, kteří jsou oddáni úkolu bojovat s hrozbou terorizmu v naší společnosti. Roste nebezpečnost teroristických skupin jak v oblasti inteligence, tak v oblasti touhy jednat - rozhodně a efektivně - tyto speciální jednotky jsou perfektně vybaveny, aby této hrozbě čelily. Musí riskovat své životy ve jménu bezpečnosti a ve prospěch společnosti - často za velmi komplikované politické situace - a po dobu výkonu služby se musí chovat čestně. Velitel jednotky musí dělat těžká, nepříjemná rozhodnutí a pak posílá své muže akce, a aby se pokud možno vrátili celí…

Epizoda Zásah osudu - Bývalý elitní policista NDR a odborník na výbušniny Martin Gaus po převratu přišel o své výsadní postavení, a teď se rozhodl pomstít. Začne tím, že do propisek, která se zdarma rozdávají na pěší zóně, dá výbušninu. První nic netušící oběť zahyne při vyplňování losu. Gaus požaduje milionové výkupné - jinak podle jeho výhrůžky nebudou umírat jednotliví lidé, ale statisíce. Ultimatum vyprší, aniž jsou peníze převedeny, Gaus chystá zásah - v továrně na hnojiva Nitrachem, kde je zaměstnán pod falešným jménem. Má dva komplice, kterým slíbí, že ještě týž večer budou v letadle do Havany - podle plánu. Zná metody GSG lépe než kdo jiný - a tak je přesvědčen, že se nenechá přelstít. Nechá se zajmout - své dva komplice nechal vmísit mezi zajaté zaměstnance továrny, kteří jsou posléze propuštěni. Jsou to jeho sestra a její snoubenec. Gebova jednotka zatím hledá v továrně ukryté nálože. Gaus zachovává ledový klid. V jeho skřínce je nalezen lék proti rakovině - je zřejmě smrtelně nemocný a nemá co ztratit. Chce se ale pomstít - a poslední kapsli s výbušninou spolkl. To ale Gebovi dojde, a tak je Gaus izolován. Corinna Gaussová a její snoubenec, kteří měli odletět z Prahy, se vracejí z Cínovce - Corinna nedokáže bratra opustit. Přesvědčuje ho, aby od svého záměru upustil. Jediná možnost je pít chlazené nápoje, tak by výbušnina v Gausově těle nevybuchla - Gaus ale odmítne. Demir se dozvídá, kdo asi zabil jeho bratra.