Barbara Wood: Duhový had (1)

Barbara Wood: Duhový had (1)

  • Datum vysílání: 24.02.2018 20:10
  • Zvuk: (S)
  • Skryté titulky: ANO
  • Zvukový popis: NE
  • Pořad nevhodný do 18 let: NE

Joanna přichází do divočiny Queenslandu, aby našla tajuplné rodinné dědictví. Německá romantická mini-série (2001). Hrají A. Kamp-Groeneveld, H. Krüger Jr., M. Ahrens, H. Blank, A. Brendler a další. Režie H. Ulmke (85 min) (Premiéra)

Příběh na motivy Barbary Wood. Joanna přichází do divočiny Queenslandu, kde zdědila po matce půdu. Mezi lidmi však kolují různé řeči. Přeci jenom, je konec devatenáctého století a lidé ještě věří různým povídačkám. Podle nich je půda prokletá, i když vlastně nikdo pořádně neví, kde se to prokteté území nachází. Ale možná Joanna našla někoho, kdo jí pomůže. Eric je farmář a pěstuje cukrovou třtinu a právě na nádraží čeká na malého synovce, o kterého se bude starat po smrti jeho matky. Vystrašený chlapec je těžký oříšek a Joanna se nabídne, že se chlapce ujme. Za odměnu jí Eric pomůže najít její tajuplné dědictví.

Slečna Joana jede do Austrálie, hledá pozemek, který zdědila a zajímá se i o smrt jejích prarodičů, kteří byli misionáři a záhadně zemřeli. Na nádraží se seznámí s chlapcem Adamem, kterému zemřeli rodiče, a bude bydlet u strýčka Erika. Cestou potkají domorodce, věští jí budoucnost, ale když jim Joana řekne o svém zlém snu, který se zdál i její matce, velice se polekají. Erik má na pastvinách stádo, ale plno kusů dobytka onemocní a všichni domorodci to dávají za vinu Joaně. Zároveň na farmě pěstuje cukrovou třtinu. Erik požádá Joanu, aby zůstala u něj a pomohla mu s Adamem do doby, kdy se ožení s Pauline. Domorodá dívka Sára ochraňuje Joanu různými symboly. Pauline uspořádá na svém panství dětskou oslavu, Erik ji představí Joanu a ona začíná žárlit. Náčelník kmene Ezekiel cítí, že se blíží nebezpečí. Bratr Pauline Frank se dvoří Ivy, která pracuje jako barmanka. Muži na Erikově farmě začínají být nemocní. Je to tyfus. Ivy přijde na panství Pauliny nabídnout pomoc a hledá Franka. Pauline ji odmítne a zalže, že Frank odjel za snoubenkou. Colinovi také onemocní těhotná žena Kristýna a on pošle pro Joanu. Ta se z únavy zhroutila a Paolina opět použije lež a řekne, že přijet nechtěla, ne že nemohla. Kristýna zemřela a Colin to dává za vinu Joaně. Paolin na vyjížďce vstoupí na posvátné území a chce ulovit klokana. Joana tam píše Erikovi dopis na rozloučenou, rozhodla se odjet a nebránit mu ve štěstí s Paolinou. Vyjde ze stínu stromu a Paolina vystřelí šíp, zasáhne Joanu. Erik ji vezme do náručí a vyzná jí lásku. Její stav je velice vážný. Paolina se chce omluvit a vše vysvětlit Erikovi. Ten nechce nic slyšet a řekne, že ji nemiluje, že si ji nevezme. Když se Joana uzdraví, mají spolu tichou svatbu a čekají miminko. Paulina uzavře dohodu s Colinem ohledně jejich společného sňatku, chtějí se pomstít Erikovi a Joaně. Vezmou se, ona dostane od bratra slíbenou část pozemku, kterou původně Frank pronajal Erikovi. Oba založí požár, zapálí pole, celá úroda shoří. Joana ze stresu porodí a Frank se v požářišti ztratí. Ivy se opět šťastně setká s Frankem.