Kdo je bez viny? (1)

Kdo je bez viny? (1)

  • Datum vysílání: 04.05.2017 20:20
  • Zvuk: (S)
  • Skryté titulky: ANO
  • Zvukový popis: NE
  • Pořad nevhodný do 18 let: NE

Milostná pletka se šéfem přinese buď lepší postavení, ale většinou jen problémy. Někdy je potřeba krýt i zločin... Německý krimi film (2007). Hrají T. Wedhorn, F. Fitz, R. Misske, N. Petri, M. Lott a další. Režie M. Rosenmüller (89 min) (Premiéra)

Johana je ambiciózní mladá žena, která se, ač nerada, podílí na podvodech farmaceutické firmy, snaží se tak zachránit firmu před krachem, spolu s firmou by totiž utrpěl ztráty i muž jejího života, Dirk. Ten je ale ženatý a rozvod momentálně němá v plánu. Jak se Johana se svým osudem vypořádá, můžeme sledovat v minisérii SRN.

Margot Dewinterová je podílníkem ve farmaceutické firmě, která se právě chystá prodat licenci na výrobu nejnovějšího léku proti rakovině, její manžel Dirk pracuje ve výzkumné laboratoři. Licenci na výrobu nového léku chce koupit Raffael, ten hodlá lék vyrábět v Portugalsku, s tím ale Margot nesouhlasí, chce, aby se lék vyráběl v Hamburgu. Dirk je své ženě nevěrný s novou tiskovou mluvčí firmy, Johanou Fischerovou. Johana je ambiciózní a příjemná a postupně si získá sympatie svých kolegů. Protože se Dirk musí přes víkend věnovat rodině, rozhodne se Johana navštívit na venkově svého otce, bývalého právníka. Raffael trvá na tom, že lék bude vyrábět v Portugalsku, je to pro jeho firmu daleko výhodnější, na jiné obchodní návrhy nepřistoupí a bude požadovat okamžité navrácení investic vložených do výzkumu. Lék je v poslední fázi vývoje, doktor Kehlberg začíná s testy na lidech nemocných rakovinou. Johana Dirka miluje a tajné schůzky už jí nestačí, naznačuje Dirkovi, že si bude muset vybrat mezi ní a Margot. Dirk ale odmítá Margot opustit, dokud nedostane svůj podíl za prodej licence, pak bude finančně nezávislý. Johana má za úkol připravit propagaci nového léku, poté se rozhodne dát do zástavy otcův dům a koupí akcie firmy. Po úspěšné propagaci léku akcie firmy závratně vzrostou. Pak ale dojde k nečekané události, u jednoho z testovaných pacientů se objeví vedlejší účinky a pacient umírá. Firma se zachrání před krachem jedině tak, že smrt pacienta utají. Johana souhlasí, připravila by totiž otce a bratra o střechu nad hlavou. Jediný, kdo je proti, je podnikový právník, přítel Johanina otce, ten je posléze z firmy propuštěn. Ve firmě se slaví úspěch, chybí už jen formalita a lék bude uveden na trh. Johana se posilní šampaňským a vyláká Dirka na schůzku. Margot už něco tuší, tentokrát je však spolu viděla na vlastní oči. Přiopilá Johana nezvládne v dešti řízení a způsobí autonehodu. Dirk vyvázl s lehkým zraněním, jak je na tom Johana, to se dozvíme v druhé části.


Přidejte se k nám na sociálních sítích