Údolí Divokých růží (3)

Údolí Divokých růží (3)

  • Datum vysílání: 01.07.2015 14:40
  • Zvuk: (S)
  • Skryté titulky: ANO
  • Zvukový popis: NE
  • Pořad nevhodný do 18 let: NE

Mají silnou vůli, jsou nezávislé, hledají skutečnou lásku. Německý romantický seriál (2006) z kanadské divočiny 19. století. Hrají L. Capell, P. Fichte, J. Voosen, M. Herrmann a další. Režie D. Kehler (91 min)

Romantické příběhy, podobné příběhům z Divokému západu, tentokrát z ženské perspektivy. Natáčeno v majestátních kanadských horách. Série TV filmů znázorňuje silnou vůli, nezávislost žen bojujících s těžkostmi příhraničního života, žen hledajících skutečnou lásku a silných, zamlklých mužů, kteří dokazují hodnotu jejich lásky.

Epizoda Až na konec světa - Anglická šlechtična a známá spisovatelka lady Helen Wilkenbury přijíždí s komornou Mary do Údolí divokých růži navštívit svého bratra Davida, který tu má farmu. Má to být jen krátká zastávka, pak hodlá pokračovat do New Yorku. David je měl čekat na poštovní stanici, ale není tam, když ženy dorazí do jeho domu, je prázdný. Ještě předtím se ale Helen ve městě setká s Jamesem, mužem, který jí zlomil srdce. Před pěti lety se v Anglii rozešli, a ona se z toho dosud nevzpamatovala, mělo to bohužel i zničující vliv na její spisovatelskou kariéru, nedokázala od té doby napsat ani řádek. James si zjevně vedl lépe - z chudého řemeslníka se vypracoval, je majitelem velké pily a pomýšlí dokonce na stavbu železnice. Na farmě ženy další den objeví patnáctiletou Jenny, která utekla z města poté, co pánví zabila hoteliéra Ernesta Milera, který ji chtěl zneužít. Dívku hledá policie pro vraždu. Helen se jí ujme, vyslechne ji a rozhodne se jí pomoci. A co víc: její příběh ji natolik zaujal, že začne zase psát. Mezitím se vrací bratr David, který o Helenině příjezdu nevěděl, protože si nevyzvedává poštu. Má dobrý důvod se ve městě moc neukazovat: je totiž silně zadlužen, farma je na pokraji krachu, nezodpovědný David promrhal dědictví své i Helenino. Helen se mu snaží pomoci, prodává své šperky. Sbližuje se zase s Jamesem, ale jejich vztah podkopává vzájemná nedůvěra a výčitky. Když je úkryt Jenny prozrazen a ona zatčena, vypraví se David do Calgary, aby tam obstaral svědectví dalších dívek, které Miller zneužil. Helen přichází z New Yorku odpověď od nakladatele, kterému poslala ukázku svého nového románu, je nadšen, posílá i zálohu. Helen ji použije jako kauci na propuštění Jenny. Konečně si vysvětlí s Jamesem, jak to bylo s jejich rozchodem - netušila, že James ji opustil, protože dostal podvržený dopis, kterým ona vztah ukončovala z důvodu společenské nerovnosti - dopis ve skutečnosti napsal David na žádost jejich otce. Helen a James z toho ale učiní závěr, že jejich láska asi nebyla dost silná, když si tak málo věřili. Jenny je osvobozena, David požádá o ruku Mary, které stačil udělat dítě, a Helen odjíždí do New Yorku. Na cestě ale dostavník dohoní James, který přece jen pochopil, že ji nemůže nechat odjet…