Údolí Divokých růží (9)

Údolí Divokých růží (9)

  • Datum vysílání: 18.09.2014 11:10
  • Zvuk: (S)
  • Skryté titulky: ANO
  • Zvukový popis: NE
  • Pořad nevhodný do 18 let: NE

Mají silnou vůli, jsou nezávislé, hledají skutečnou lásku. Německý romantický seriál (2008) z kanadské divočiny 19. století. Hrají E. M. Grein, Ph. Brenninkmeyer, P. Sattmann, E. Leesch, A. Wussow a další. Režie O. Dommenget (89 min)

Romantické příběhy, podobné příběhům z Divokého západu, tentokrát z ženské perspektivy. Natáčeno v majestátních kanadských horách. Série TV filmů znázorňuje silnou vůli, nezávislost žen bojujících s těžkostmi příhraničního života, žen hledajících skutečnou lásku a silných, zamlklých mužů, kteří dokazují hodnotu jejich lásky.

Epizoda Řeka lásky - Lily Wrightová přijela do Údolí divokých růží po smrti svých rodičů, aby tu žila u svého bohabojného strýčka Warrena a tety Mildred. Strýc, původně učitel, který musel odejít z města, když v sebeobraně nešťastnou náhodou zabil muže, který chtěl znásilnit Mildred, je drobným chovatelem ovcí, nedaří se mu ale, těžce se protloukají, a teď ovce právě dostaly nějakou nemoc a umírají. To všechno přispívá k tomu, že už tak přísný strýc je ještě zasmušilejší, a s Lily plnou života, moc nevychází. Ta má aspoň zastání u tety Mildred, sestry své zemřelé matky. Lily má také vdanou přítelkyni Carol, vrtošivou dívku, jejíž bratr Graham o Lily velmi usiluje. Lily se ale do vdávání ještě nechce, a tak ráda přijme nabídku majitele pily Henryho Castletona, aby mu dělala účetní a pomocnici. Henry, vdovec v nejlepších letech, je totiž velmi zajímavý muž, a Lily to k němu silně přitahuje. Castleton chce v údolí postavit přehradu. Graham, který je ředitelem místní banky, mu slíbil úvěr, a Castleton už má vyhlídnuté místo, kde řeku přehradí. Bohužel přitom dojde k zaplavení pozemků Lilyina strýčka. Castleton je rozhodnut nabídnout mu vysoké odstupné, Lily se ale bojí, že to strýce zničí. Její vztahy s ním velmi pošramotila skutečnost, že odmítla Grahamovu žádost o ruku - strýc si sliboval, že bude zajištěná, kromě toho má pocit, že se Lily, o kterou se Graham ucházel dost násilnicky a veřejně ji políbil (i když proti její vůli), nechovala dost mravně. Když Graham zjistí, že ho Lily odmítla kvůli Castletonovi, rozhodne se pomstít - odřekne mu úvěr. Ve vzteku mu dokonce v noci zapálí stáj s koňmi. Castletonovi dělníci ho ale podpoří, nabídnou mu dokonce své vlastní skromné finanční prostředky. Pořád je tu ale záležitost se strýčkovými pozemky, a Lily, která si neví rady se svými city, se rozhodne vrátit do Heleny. Taktním zásahem mladého faráře, který rozvíjející se vztah mezi Castletonem a Lily pozoroval, se ale podaří její rozhodnutí zvrátit. Farář nabídne strýci Warrenovi místo učitele, a ten je nakonec rád, že už nemusí hospodařit, protože farmářem byl stejně jen z donucení a vůbec k tomu neměl vztah. Odstupné od Castletona mu pomůže dostat se z dluhů Štěstí Lily a Castletona už nic nestojí v cestě, zvláště když chytrá Carol svého bratra zpacifikuje tím, že mu najde jinou, pro něj vhodnější nevěstu.