Údolí Divokých růží (8)

Údolí Divokých růží (8)

  • Datum vysílání: 17.09.2014 11:20
  • Zvuk: (S)
  • Skryté titulky: ANO
  • Zvukový popis: NE
  • Pořad nevhodný do 18 let: NE

Mají silnou vůli, jsou nezávislé, hledají skutečnou lásku. Německý romantický seriál (2007) z kanadské divočiny 19. století. Hrají F. Lahme, W. Carpendale, H. Zierl, S. Deyle a další. Režie O. Dommenget (90 min)

Romantické příběhy, podobné příběhům z Divokého západu, tentokrát z ženské perspektivy. Natáčeno v majestátních kanadských horách. Série TV filmů znázorňuje silnou vůli, nezávislost žen bojujících s těžkostmi příhraničního života, žen hledajících skutečnou lásku a silných, zamlklých mužů, kteří dokazují hodnotu jejich lásky.

Epizoda Cesta ke štěstí - Cassie Millsová je spíš kovboj než mladá dáma. Jejímu otci Dickovi to ale vůbec nevadí - nemá ostatně mužského dědice pro svou ne moc dobře prosperující farmu s hovězím dobytkem. Zato žijí Millsovi v přátelských vztazích se svými sousedy - Abem Rossem a jeho synem Fredericem, který je výtečný pianista, k životu na farmě ale nemá nejmenší chuť - a ani předpoklady. Pak ale Dick Mills přijme nového zaměstnance, tajuplného kovboje Cala Witherse. Rozumí svému řemeslu, ale na kovboje má až příliš velký rozhled - Dick mu ne zcela důvěřuje, zato Cassie se do něj rychle zamiluje. Dickův instinkt byl svým způsobem správný: Cal opravdu není obyčejný kovboj. Je jediným dědicem jedné z největších kanadských železničních společností, kterou dosud vedla jeho matka. Je ale těžce nemocná a ví, že už nebude dlouho žít, proto Cala, který vždycky toužil žít svobodným životem kovboje, povolává k zodpovědnosti. Cal požádá Cassii o ruku a o to, aby ho k matce doprovodila - už jako jeho oficiální snoubenka. Na místě Cassie rychle zjistí, proč Cal tak toužil uniknout z domova: jeho matka je tvrdá, vypočítavá, obchodnice každým coulem. Chudá nevěsta se jí samozřejmě nezdá, ostatně už má pro Cala vhodnou partii dávno vybranou, a vůbec nepochybuje o tom, že prosadí svou. Když Cassie zjistí, že Cal není schopen zříci se zodpovědnosti za rodinný podnik, volí raději rozchod, protože tuší, že společný život by jim žádné štěstí nepřinesl. Vrací se domů, kde zatím došlo k tragické události: její otec Dick spadl ze střechy a zlomil si páteř, přežil sice, ale je natrvalo upoután na kolečkové křeslo. Starost o farmu padá cele na Cassii. V Abeho hlavě se zrodí plán: co takhle dát dohromady Cassii s Fredericem, stejně jsou od dětství kamarádi, a farmy spojit? Abe má i jiné starosti - Dicka přijela ošetřovat jeho sestra Virginie, kterou kdysi velice miloval. Virginie sice nikdy na farmě žít nechtěla, odjela do města, ale život se jí nevyvedl, ovdověla a je bez prostředků. Přijme teď Abeho plaché dvoření? Cassie se vrací, zjišťuje, že farma je silně zadlužená, souhlasí tedy s tím, že si Frederica vezme. Když ale Frederic dostává zprávu, že byl přijat na konzervatoř v Paříži, oba kamarádi se spolu rozumně domluví a Cassie opatří Fredericovi prostředky na cestu, aby mohl tajně odjet - jeho otec by k tomu nikdy nesvolil. Za Calem přijíždí jeho kamarád kovboj Jack, který pracuje u Millsů. Vyloží mu, jaká je na farmě situace, a Cal cítí, že musí Cassii pomoci. Koupí pro ni plemenné býky, jejichž chov by mohl farmu spasit, ale vzpomínky ho zasáhnou naplno, uvědomí si, že bez Cassie nemůže žít, a vypraví se do Údolí divokých růží. Když zjistí, že Cassie je těhotná, není už o čem dál uvažovat. Jejich svatba se koná zároveň se svatbou Aba a Virginie, a přijíždí na ni i Calova matka: rezignovala na to, že prosadí svou vůli, a železniční společnost proměnila v nadaci.