Bez důkazu (6)

Bez důkazu (6)

  • Datum vysílání: 27.06.2017 14:10
  • Zvuk: (S)
  • Skryté titulky: NE
  • Zvukový popis: NE
  • Pořad nevhodný do 18 let: NE

Chytrý a šarmantní šéfinspektor a jeho kolegyně jsou neporazitelnými bojovníky proti zločinu. Německý krimi seriál (2002). V hlavních rolích Henning Baum a Elena Uhlig

Chytrý a šarmantní šéfinspektor Leo a jeho upřímná, ale chaotická kolegyně detektiv Nina. Oba mají obrovský smysl pro humor, a když ho tito dva mazaní vyšetřovatelé spojí s dalšími schopnostmi, stanou se neporazitelnými bojovníky proti zločinu. Ačkoli se i ty nejsložitější případy prakticky vyřeší samy, když jsou konfrontovány s jejich důvtipem a železnými nervy, stále mají před sebou velkou výzvu - dokázat zda jsou opravdu týmem snů : Když je Nina vyhozena z bytu, nastěhuje se "dočasně" do Leova bytu.

Epizoda Oko za oko, zub za zub - Na ulici je nalezen brutálně zbitý muž v komatu. Ukáže se, že jde o majitele malé tiskárničky Weiningera. Tiskárna se sotva drží nad vodou, Weininger ale právě odjížděl z golfu v luxusním jaguáru. Jeho žena nemá o ničem ani ponětí, brzy se ostatně ukáže, že Weininger vedl dvojí život: má taky na druhém konci města luxusní kanceláře společnosti IMPEX, jejímž je majitelem - jde údajně o speditérskou firmu, která ale nic nepřepravuje. V trezoru v kanceláři se najdou spousty peněz v nejrůznějších měnách. Aby zjistil, s čím vlastně Weininger obchodoval, vydává se Leo za Weiningerova asistenta a jde na schůzku, kterou měl Weininger mít: vzbudí sice podezření, dozví se nicméně, že předmětem obchodu jsou zbraně - rakety za 5 milionů. Seznámí se také s Weiningerovou spojkou - Jessicou Meissenovou. Kupcem je obchodník se zbraněmi Lüttli, který v Německu působí pod diplomatickým krytím. Nina si láme hlavu, odkud Meissenovou zná: pak si vzpomene, že ji před několika dny viděla v restauraci mluvit s Leovým přítelem Maxem Heinem. Je to sympatický architekt, poznamenaný životní tragédií: před několika lety, když pracoval na Středním Východě, se jeho žena a dcerka staly obětí teroristického útoku. Doslova v poslední chvíli dojdou Leovi a Nině souvislosti: Max je v Mnichově, aby se pomstil: zbraně pro teroristický útok tenkrát dodal Lüttli, a Max se ho chystá zastřelit - puškou, kterou si koupil od Meissenové. Přepadení Weiningera s tím nemá nic společného - zbil ho na parkovišti jeho vlastní syn, který se náhodně dozvěděl o dvojím životě, který otec vedl. Weininger přitom upadl na obrubník tak nešťastně, že si fatálně poranil hlavu - v nemocnici skutečně posléze umírá. Leo s Ninou hledají Maxe, najdou ho na střeše domu právě v okamžiku, kdy se chystá zastřelit Lüttliho. Při zatýkání ohrožuje Ninu pistolí - a tak ho Leo musí zastřelit. Max měl ale prázdný zásobník - chtěl, aby ho Leo zastřelil, život pro něj po smrti rodiny ztratil smysl, neměl však odvahu ukončit ho vlastní rukou.